BlackRose24 Moderators

Брой мнения : 1 Join date : 19.07.2013 Местожителство : На стола пред компютъра.
 | Заглавие: Ци-лин и кирин Пет Юли 19, 2013 3:20 pm | |
| Ци-лин се наричат еднорозите в Китай.Те не са съвсем като нашите - например, вместо тяло на кон имат тяло на елен и конски крака.Рога му няма някакви специални сили.Той е мек и е като ...Амии...От плът.Смята се , че се ражда или умира заедно с велик мъдрец.Но за сметка на това живее 1000 години, така че той си няма проблем.В Китай безсмъртните и мъдреците често се изобразяват на гърба на Ци-лини. Цил-лините са олицетвлорение на живото добро.Внимават да не нараняват дори буболечките, като ходят.Не ме питайте как го правят  Кирините даже ги е страх да не стъпчат тревичките, сигурно летят, за да се движат XD.А, кирините са Японските еднорози, между другото.  -Хопа-ла - ЦиЛин.  -Ъъъъ...Тва се води кирин. | |
|
Hikari Admin

Брой мнения : 1 Join date : 19.07.2013 Age : 26 Местожителство : Света на Диска, Анкх-Морпрок ;
 | Заглавие: Моето мнение и за още едно рогато мистично животно Пет Юли 19, 2013 3:44 pm | |
| Аз лично избрах Кирин. Японският еднорог. Аз така или иначе предпочитам повече японското отколкото китайското.  Знам, изглежда малко  , ноо... Всъщност това е темата да спомена и аз за едно друго създание. То също има рог на челото си. Споменавано в арбските предания и легенди. Та, любимото му забавление било да намушва слонове на рога си и да си ходи така, докато те не станат скелети. Знам, звучи ужасно, но такива са си арабите.  Епа то ще рече е не точно еднорог, но може да се рече един тип такъв. Говоря за съществото Каркадан. И изглежда горе-долу по този начин според някои арабски ми ти митове и легенди:  - Е , така трябва да е поне без слонски скелети на рога...  | |
|